A fi sau a nu fi piatra pretioasa…

0
1800
piatra

Urmând firul narativ al poveștii în care EL știe că EA este femeia cu care vrea să își petreacă tot restul vieții și fericirea ei este și fericirea lui, simțim nevoia să facem un mic statement. Nu, nu pe teme de geopolitică, ci de susținere a pietrelor prețioase în favoarea pietrelor „artificiale”. Și asta nu pentru că suntem „de partea cealaltă a baricadei”, ci pentru că ne propunem ca acest ghid de cumpărare a inelelor de logodnă chiar să fie unul util și să te ajute să iei cea mai bună decizie în unul dintre cele mai importante momente din viața ta. Nu ne lungim foarte mult, promitem să fim conciși și pragmatici, în ritmul dialogurilor socratice.

  1. Inelul de logodnă e important, însă atât de important precum verighetele și toate celelalte detalii ale nunții, încât să cheltui atât de mulți bani și cu acesta?

Dacă ai decis să faci economii tocmai în momentul alegerii pietrei pentru inelul de logodnă – prețioasă sau artificială, ar trebui să te gândești de două ori înainte și asta pentru că toată aventura nunții, ca eveniment, și a căsătoriei, ca legământ, începe cu inelul de logodnă. De fapt, acela e momentul în care spui lumii întregi că vrei ca ea să fie soția ta. Într-adevăr, trebuie să fii eficient, să estimezi cât mai exact bugetul și să îl ții în frâie pe tot parcursul pregătirilor, însă nu piatra inelului de logodnă se poate transforma în bugetul de rezervă.

  1. E doar un inel, pe care îl va purta doar pe perioada logodnei. Nu e mai importantă „regia” momentului în care îl oferi și cum îi declari iubirea?

E și nu e așa. Nu e doar un inel pe care îl va purta pe perioada logodnei, ci e un inel pe care ar trebui să îl poarte, alături de verighetă, tot timpul. Și nu e vorba de un trend recent, când femeile poartă și inelul de logodnă și verigheta pe același deget, just because…, ci e vorba de semnificația acestuia. Orice obiect are o poveste, povestea pe care i-o atrbuim noi. Da, oamenii au nevoie de povești. Dincolo de această poveste a noastră, pietrele prețioase vin cu poveștile lor. Cu semnificațiile lor și a culorilor pe care le poartă. Și ca se te convingem, îți dăm câteva exemple:

  • Diamantul – nu numai că este „cel mai prețios dintre cei mai prețioși” , dar încă din Antichitate, oamenii i-au dat puteri vindecătoare;
  • Safir – fiind de culoare albastră, acesta simbolizează loialitatea, onestitatea și încrederea;
  • Smarald – când spui smarald, spui Cleopatra (ea a fost prima care a purtat această piatră prețioasă); și când te gândești la verde, ai in minte primăvara și renașterea naturii; mai mult, a fost atribuit zeitei Venus, adică fertilității;
  • Rubin – datorită crezului că poartă noroc, rubinul a fost pentru mult timp piatra preferată de regi;
  • Ametist – pornind încă de la denumire, care te duce cu gândul la lumi imaginare, ametistul a fost asociat legendelor, miturilor și credințelor de tot felul; culoarea ametistului emană o stare de echilibru și de pace interioară.

Tu o cunoști cum nimeni altcineva nu o cunoaște și știi ce i s-ar potrivi cel mai bine. În următorul articol vom detalia tot ceea ce trebuie să știi despre pietrele prețioase, astfel încât să o alegi pe cea mai potrivită pentru inelul de logodnă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ